Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-content/themes/splash/functions/widget-tabs.php on line 193

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-content/themes/splash/functions/widget-recentposts.php on line 169

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-content/themes/splash/functions/widget-relatedposts.php on line 177

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-content/themes/splash/functions/widget-popular.php on line 206

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-content/themes/splash/functions/widget-catposts.php on line 167

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-content/themes/splash/functions.php on line 912
BÀI LUẬN TIẾNG ANH VỀ CÁC MÙA TRONG NĂM

BÀI LUẬN TIẾNG ANH VỀ CÁC MÙA TRONG NĂM

Depending on different place in the world, there will be different seasons. Some countries in tropical climate region annually have 2 seasons. The most common 4 seasons in the world are: spring, summer, autumn,winter. Here are some detailed information about that seasons.

Firstly, the spring gives people feeling of comfort. In Viet Nam, spring is time for Tet holiday, vacations, family reunion… In Tet holiday, some countries in Asian have a custom cleaning and decorating their house to welcome a new year. They often pack Banh Tet and enjoy firework in the Eve. Spring is also the break time for vacations. People can visit some stunning landscapes to boost energy for a new year.

BÀI LUẬN TIẾNG ANH VỀ CÁC MÙA TRONG NĂM

BÀI LUẬN TIẾNG ANH VỀ CÁC MÙA TRONG NĂM

Secondly, summer is great time for traveling, camping, voluntary works…In summer, people often have 3 months to relax. They can spend this time visiting some amazing places, go camping with their friends and family. Student at university often use this time to be a volunteer of “ green summer” campaign or extra studying to improve themselves.

Thirdly, autumn is considered as the most romantic season of a year.  Autumn has a comfortable climate, beautiful scenes as we can see in Korean movie with drop leaf . Autumn is also the time for Opening Ceremony to start a new school year. Students are so excited meeting their friends and teachers after a long summer vacation.

Finally, winter is the coldest season in a year.  In spite of its draconic climate, people are interested in enjoying beautiful scene with snow. In Viet Nam, people don’t have vacation in sprinter. People often go out with many clothes, eat warm foods, wear gloves to avoid being sick. Anyway, winter is a beautiful season ending a long year. Sprinter has a special day- Christmas. Christmas is so popular and looked forward by many countries all over the world. In that day, people often keep fingers across to be blessed by the Santa Clause.

To sum up, although every season in a year has different climate, they  also has their own beauty and meanings. Every season is the end and starting to discover new things.

Xem thêm: Viết một đoạn văn tiếng anh giới thiệu về khu minh sống

BÀI LUẬN TIẾNG ANH VỀ CÁC MÙA TRONG NĂM

Dịch

Tùy thuộc vào nơi khác nhau trên thế giới, sẽ có các mùa khác nhau. Một số quốc gia trong khu vực khí hậu nhiệt đới hàng năm có 2 mùa. 4 mùa phổ biến nhất trên thế giới là: mùa xuân, mùa hè, mùa thu, thời tiết. Dưới đây là một số thông tin chi tiết về các mùa đó.

Thứ nhất, mùa xuân mang đến cho mọi người cảm giác thoải mái. Ở Việt Nam, mùa xuân là thời gian cho kỳ nghỉ Tết, đoàn tụ gia đình. Ngày tết, một số quốc gia ở châu Á có thói quen dọn dẹp và trang trí nhà cửa để đón một năm mới. Họ thường gói bánh Tết và thưởng thức pháo hoa trong đêm giao thừa. Mùa xuân cũng là thời gian cho kỳ nghỉ. Mọi người có thể thăm quan một số cảnh quan tuyệt đẹp để tăng cường năng lượng cho một năm mới.

Thứ hai, mùa hè là thời gian tuyệt vời để đi du lịch, cắm trại, làm việc tự nguyện. Vào mùa hè, mọi người thường có 3 tháng để thư giãn. Họ có thể dành thời gian này đến thăm một số địa điểm tuyệt vời, đi cắm trại với bạn bè và gia đình của họ. Sinh viên tại trường đại học thường sử dụng thời gian này để trở thành tình nguyện viên của trại hè mùa hè xanh lá cây hay học thêm để cải thiện bản thân.

Thứ ba, mùa thu được coi là mùa lãng mạn nhất trong năm. Mùa thu có khí hậu thoải mái, những cảnh đẹp như chúng ta có thể thấy trong phim Hàn Quốc với lá rơi. Mùa thu cũng là thời gian để Lễ khai giảng bắt đầu một năm học mới. Học sinh rất vui mừng gặp gỡ bạn bè và giáo viên của họ sau kỳ nghỉ hè dài.

Cuối cùng, mùa đông là mùa lạnh nhất trong một năm. Mặc dù khí hậu khắc nghiệt của nó, mọi người thích thú thưởng thức cảnh đẹp với tuyết. Ở Việt Nam, người ta không có kỳ nghỉ khi mùa đông đến. Mọi người thường ra ngoài với nhiều quần áo, ăn thức ăn ấm, đeo găng tay để tránh bị bệnh. Dù sao, mùa đông là một mùa đẹp kết thúc một năm dài. Mùa đông có một ngày đặc biệt- Giáng sinh. Giáng sinh rất phổ biến và được nhiều nước trên thế giới mong đợi. Vào ngày đó, mọi người thường cầu nguyện để được ông già Noel ban phước.

Tóm lại, mặc dù mỗi mùa trong một năm có khí hậu khác nhau, chúng cũng có vẻ đẹp và ý nghĩa riêng. Mỗi mùa là kết thúc và bắt đầu khám phá những điều mới.

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/ktvntd/domains/ktvntd.edu.vn/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

array(0) { }